Ana Sayfa

14 Şubat 2012 Salı

Beyaz Adam'a ! & Kara Böcüğün Laneti ! & Tık Tık Kapıyı Aç !

Son ırmak kuruduğunda ,son ağaç yok olduğunda,son balık öldüğünde,BEYAZ ADAM paranın yenmeyen birşey olduğunu anlayacak.""""  

Kızıl derililer özgür doğmuş bir halktır.. Özgürlüklerine düşkün olmaları onları var etmiştir ; bu uğurda özgürlüklerinin peşinden koştular , asimile kartını  çekip ,asla oynamak istemediler ;özgürlükleri için savaştılar ; gerektiğinde hiç düşünmeden canlarını ortaya koydular .. Onlar için  özgürlüklük var olmaksa ; bağımlılık ölmek bile değildi .. Bağımlı olmaktansa , ölmeyi yeğlediler ... Onların hikayesi tarihe ders verir nitelikteydi ,,
Bir gerçek varsa o da, doğanın onlara kızmamasıydı ,; çünkü onlar doğayla özdeşleşmişlerdi... Doğa onlar için bir namustu .. Asla kirletmediler onu , korumak için canlarını verdiler ... Özgür kaldılar , özgür yaşadılar ; özgür öldüler ...  Özgür kalın , özgür yaşayın  ,..!

..............................................


Daha geçen  yaz 27' ler kulübüne kurban vermiştik Amy'i , Şimdi de Whitney...  Bazen düşünüyorum da bu rüyaların dansı gibi bir şey.. Varoluyorlar sonra biz ,size şaka yaptık deyip, çekip gidiyorlar.. Ölüm ona da yakışmadı ; zira ölümden öte köy var mı .? ölüm kapıyı çalıyor..!

.........................................................


                                   






                                                                                                                                                                                            Böcüğün ruh halini anlamak, deveye hendek atlatmaktan zor.. 
Zira karadul'un korkunç efsanesine bakarsak , aşkın ihtiras, entrika hatta öldürme içgüsü ve eylemine  kadar gittiğini görürüz böcük dünyasında... 

Bir dişi böcük , bir erkek böcüğü neden yer ? Sadizm-mazoşizm ilişkisi midir bu ; yoksa basit kuralları olan doğanın kanunu mu.?  Muhakkak tezleri, hipotezleri vardır ; ama araştırılması ilginç olan bir durum olduğu aşikar.. 
 Bu yamyamlık neye ?

..................................................................

Sonunda  grup için akordeon çalan müzisyeni de bulduk ... Sevdalinka&Çigan  şarkılar için artık geri sayıma geçtik .. 

Keman,Akordeon , Üflemeliler ; Jazz gitar , Davul tamam ; sıra bass 'da .. Keşke kontrbass bulabilsek ..!  
Transpozeler ve partisyonlar tamam , müzisyenlere notalar ve düzenlemeler dağıtıldı.... En kısa zamanda stüdyo'ya geçilmesi düşünülüyor..
 Bu arada sizlerden grup ismi öneriler bekliyorum.. Zira grup balkan sevdalinka ve çigan müziklerini jazz alt yapısıyla yapacak...  ona göre bir isim lütfen sevgili yaratıcı bloggercılar...:) 

Ayrıca benim gitarist arkadaşla birlikte  stüdyoda kaydettiğimiz sevdalinka şarkıları da devam edecek... Bu cuma yeni bir kayda başlıyoruz... Yakında beğeninize sunarım . 

Laf biterken , size güzel balkan şarkıları dinletiyorum.....eskilerden.. keyifli dinlemeler.... Balkanlara selam olsun...!
 Aslen bosnalı bir psikiyatrist olan himzo polovina unutulmaya yüz tutmuş sevdalinka şarkılarını bulup su yüzüne çıkarmasıyla ve o yumuşak sesiyle yorumlamasıyla bilinir. Ayrıca bu şarkılar, bizim de arşivimizde olan şarkılardır ..






7 yorum:

Dr.eamer dedi ki...

rüyamda 'bertuğ yağmur' adıyla beni ziyaretime geliyodun izmirden,çok ilginç tipin de benzemiyodu hiç ama sendin yani biliyorum,sanırım uzun zaman olmuş buralara uğramayalı zihnim beni uyardı;)

yeni teman güzel olmuş..

arsené dedi ki...

"bertuğ" ismi de hoşmuş...yakışırmış bana :)
uzun zamandan sonra hatırlanmak güzel :).. gerçi genelde ben rüyalara kabus gibi girerim , umarım sen de öyle olmamıştır:)

temamı beğenmen hoşuma gitti, çok teşekkür ederim :)

'ofelya dedi ki...

Mimlendiniz... :))
http://ofelyakupakizi.blogspot.com/2012/02/ofelya-mim-vol4.html

arsené dedi ki...

teşekkür ediyorum ; ve mimime hemen bakıyorum :)

izmirdeki o gay dedi ki...

teman cok gizemli olmus sevdim :) ama herseyden ote orumcek karikaturune hasta kaldim :) yemis olum seni :) heheheheheh bu arada izmirli misin sende?

arsené dedi ki...

teşekkür ederim , siz değerli takipçiler için elimizden geleni yapıyoruz işte...:) bırak izmirli olmayı ; komşu ilden bile değilim :)

izmirdeki o gay dedi ki...

olsun maksat gonuller bir olsun, guzel paylasimlar yasansin :)