Ana Sayfa

21 Ocak 2012 Cumartesi

Gauloise, bistro ; kırmızı şarap ve AŞK ...!

Yazarın biri diyor ki; "aşk işemek kadar kısa  bir o kadar da hazzal bir duygulanımdır"

Bireylerin,kendi narsist ihtiyaçlarını gidermeye yönelik eş seçtiğini düşünürsek (psikanalitik kuram diyor) yazara haklılık pastasından bir pay vermek en doğrusu  gibi görünüyor,

yine de  bu , soru işaretleri olan mönüsü leziz olmayan , iç kıyıcı  pesimist bir yaklaşım, zira doğa'da leziz mönülerin, börtü böceğin , aşk'ın olduğu bir aşikar ... Bohem değilim, lakin aşkın yan unsurlarından olan bir paket gauloise'in keyfi, kırmızı şarabın şehveti , bistro'nun meditasyonunu da bu doğa'da , Trioları her zaman sevmişimdir bilhassa ..

Aşk aslında bir paradoks, insanı şaşkın hale çeviriyor, tüm duygu ve devinimlerini yerinden oynatıyor ? Bu durumda ? acaba gerçekten ihtiyacım olan aşk mıdır ? yoksa oyun oynamaya devam mı etmek yerli yerinde ..? Kurtuluş nerede ?
Herneyse , bu akşam yolculuk var,  zannediyorum klasikleşen memleket manzaraları bekliyor beni, gitmeden size yakında yeni balkan sevdalinka şarkıları  için stüdyoya gireceğimizin haberini verip, örnek bir aşk şarkısı yolluyorum ,

Rastgele ...    


gauloise (sigara) , bistro ( meyhane)

12 yorum:

Mörşıl dedi ki...

şarkının sakinliğine bayıldım, direk bir rahatlatan, gülümseten bir havası var :)
ve diğer yazılanlar için bildiğim net birşeyler olmadığından susuyordum, sanırım bişeyler bilsem kendi söküklerimi dikmiştim bile :)

öpüyorum..güzel yolculuklarrr diliyorum..

arsené dedi ki...

Belki de kendi sokuklerimizn tamamini diksek, hayat heyecandn yoksun, tadi olmayan bi hal alabilirdi..::-) .bu arada rahat olunuz lutfen,icinizdn ne geliyorsa onu yazabilirsiniz hanimefendi;-) sevgiler....

Mörşıl dedi ki...

rahat ol deyince bir laçkalaştım kendi içimde ki sorma :)bu zaten rahat olan beni, düşündürdü. baksana bir lafla insan uzayan düşüncelere kapılıp ohaaa nasıl geldim buraya diyor :))
..
haklısın..sökükler dikilmedikçe belki üzülürüz ama bazen üzülmekte gerek, hep mutlu olsak ne anlamı var:)
çokçok sevgiler..
(rahatım rahat) :)

arsené dedi ki...

Dusundugun gibi yasamak kim bilir ozgurluk,kim bilir insanlarn ihtiyaci olan sey..bir dusunceyle `buralara gelmek de guzel' zira onu arayan arayp da bulamayan; bulup da cesaret edemeyen o kadar cok insan va:r ki:)... Degil mi ama?

izmirdeki o gay dedi ki...

bulupta icine edilisini yasamaktansa bulamayip hayran hayran izlemek, yolda guzel guzel orneklerini gorup -askin- onlar adina mutlu olmak daha guvenli daha az yaralayici ama yinede guzel bir yazi ozellikle triona bayildim :D

'ofelya dedi ki...

Şarkı kesinlikle müthiş.Yazının sonunda dinledim ve pişman oldum.Ve şarkı eşliğinde cümleleri tek tek tekrar okudum.

Huzur verdi gerçekten...

Sevgiler.

arsené dedi ki...

İcine edilmeyen ne kaldi ki? Yine yeniden ayni kaniksamalr umutsuzluklr oyunlar ve oyunculr... Ne yazik ki o triodan biri mazidr kaldi.. Ah cigaram:-)

arsené dedi ki...

Tesekkurlr..ofelya... Kendileri balkan sevdalinka sarkilari olup tamamen beni anlatiyor..yalniz degilmism bu konuda..sevindim:-)

Hayal Kahvem dedi ki...

Selam Arsena,
Bu akşam biraz hüzünlüydüm. Şairlerin dizlerinde dolanınca hüznüm katmerlendi. Sonra bu şarkıyı dinledim. Hislerime cila sürdüğünü söyleyebilirim. Bu videoyu izninizle yazdığım son yazının altına ekleyeceğim. İyi geldi. Teşekkür ederim.

arsené dedi ki...

ne demek keyfinize bakin..:-)

Adsız dedi ki...

fırsat bulamadığımdan her zaman yazamıyorum böyle toptan yapıyorum sakıncası yoktur umarım :)
şimdi dilimde geç kalmış bir iyi yolculuklar"

arsené dedi ki...

:) aa olur mu hiç öyle şey , düşünmeniz yeterli :)