Ana Sayfa

1 Aralık 2011 Perşembe

Tınıların dansı ....

Ritmler , Neyler, Klarinetler...
Özel davetiye gönderilen kardeşler...

Akıbetleri bilinmez,lakin;ölümü öteleştirecek, bu üç dost,şu an yalnızlar..,görevini bekliyorlar...

Ritmler 4,4lük giriş yapıyor, içsel ve derinden
Birden ürperten bir ses  duyuluyor"..Ney "saba" makamından ölüme çağrıyor siyah yaşamları ...

Aradan zaman geçiyor,Bu sefer de Ritm ve Klarinet "hicaz" makamından döktürüyorlar,sesleniyorlar hüzne.. Ama bu hüzün mutlu bir hüzün..

Hayat,ölüm ve yaşam dengesi ,,,,yaşam ne kadar yakınsa,ölümde o kadar yakın...

Vakit geldi,Davullar çağırıyor,Ney ve klarinet ağlıyor..

.................
Gelelim bu sefer ki tınıya ... Bu sefer benden birşeyler dinleyeceksiniz .. 2011  ocak ayında evde kaydetmiş olduğum ,yaşanmış bir boşnak şarkısı .. Hüzün ve isyanın birlikte direnişe geçtiği bir hikaye .. Keyifli dinlemeler ..

Rastgele ..


9 yorum:

Hayal Kahvem dedi ki...

Selam Arsene Lupen:)

Laf aramızda bloğunuzdaki yazıları da müzikleri de çok sevdim. Gizlice girip dinliyorum. Peşin peşin söyleyeyim de üzerimden suçluluk hislerini atıvereyim istedim:)

Bir tek bu yazıya yorum yazılmamış. İtirafımı bu yazının altına yazayım dedim.

İyi de nerede bu yazının müziği? Vallahi nr yalan söyleyeyim bulup dinleyemedim:)

arsené dedi ki...

tesekkur ederim.. haklisin yalniz kalmis..:).. neden boyle yapmisim inan bilmiyorum..

Hayal Kahvem dedi ki...

O zaman buraya ben müzik ekleyeyim mi? Biliyorsunuzdur illa ki ama... Bakın işte burada. Seveceksiniz. Eminim. Çok severim.

http://hayalkahvem.blogspot.com/2011/01/heyy-sanat-sen-ne-mubarek-bir-seysin.html

arsené dedi ki...

çok naziksin :) telefonla intrnete giriyorum bu aralr ve maalesef teldn dinleyemiyorum.. çok merak ettim şimdi..;-)

Hayal Kahvem dedi ki...

O zaman müziği dinletemem ama yazıyı ekleyeyim mi:)

Sol fotoğraftaki 1809-1852 yılları arasında yaşamış ünlü Rus roman ve oyun yazarı Nikolay Vasilyeviç Gogol.. İnanamıyorum kendime.. Tek bir kitabını bile okumamışım.. Yeni farkettim.. Gogol adını bilmez miyim? Kitapla haşır neşir olan herkes bilir.. İyi de hiç bir kitabını okumamışım işte.. Niye? Ne bileyim.. Kör noktamda kalmış olmalı.. Başka ne diyebilirim? Pekii.. Sağ fotoğraftaki kim? 1999 yılında New York'ta kurulmuş Gogol Bordello adlı müzik grubunun Ukrayna asıllı sevgili solisti.. Of! Bir müzik yapıyor bu grup anlatamam.. Şu anda Sun is on my side adlı parçalarını dinliyorum.. Hımm.. Çokk güzel.. Çoook leziz.. Gitarın tadı var ya.. Offf.. Tarzları için ne desem ki.. Sanıyorum en uygunu roman folk.. Grup adlarını ideolojik olarak etkilendikleri Rus yazar Gogol'dan almış.. İlk kez işittiğim şarkıları Pala Tute idi.. Heyy! Kim söylüyor bunu? Ne güzel müzik, demiştim.. Çigan müziği tarzındaydı.. Dinledikçe gitar, akordiyon, keman ziyafeti tadı vermişti.. Ne yalan söyleyeyim diğer şarkılarını dinleme iştahım kabarmıştı.. Sonra araştırmıştım kim bunlar diye.. Aaa! Rus yazar Gogol'dan esinlenerek grup adlarını aldıklarını öğrenince o zaman farketmiştim ki ben Gogol'un hiç bir kitabını okumamıştım.. Sanat böyle bir şeydi işte.. Sen taa New Yok'ta roman folk tadında müzik yapan bir grup kur.. Grubun adını okyanus ötesi memleketten Rus yazar Gogol'dan al.. Sonra Türkiye'den biri senin müziğini dinlesin.. Gogol'un kitabını okumadığını farketsin.. Ve okumaya heves etsin.. Heyyy, sanat sen ne mübarek bir şeysin!

Biliyor musunuz bu grubu?

arsené dedi ki...

önünde büyuk bir hayranlikla egiliyorum zira benden baska bir çigan muzigi dinleyen birisi daha cikti.su an havalara ucuyorum ve mutluyum ama ayni zamanda uzgunum su an nasil bu grubu dinleyeemiyorn die..cok merak ettim bu grubu su an inan :)

Hayal Kahvem dedi ki...

Estağfurullah Arsen Lüpen:) Olur mu öyle? Ben bugün hep bloğunuzdaki şarkıları dinledim. Peki Muammer Ketencioğlu? Bakın şimdi... Bir yazımdan alıntı yapayım gene:)

"Nasıl yani? Muammer Ketencoğlu geliyor öyle mi? Nassıııll? Heyy! Bizlere de bilet ayarladın öyle mi? Tamam canım ayaklarımı yerden kestin şimdi!" dedim arkadaşıma. Biz bu akşam altı kişi Muammer Ketencoğlu'nun konserine gideceğiz. Şimdi ben bu akşam konserde dinleyeceğim ya Muammer Ketencoğlu'nun türkülerini... Ne olacak peki? Yüreğime tesir edecek. Ağlayacağım. Kesin ağlarım. Adım gibi eminim. Sonra... Biliyorum canım fena halde Balkanlar'da dolaşmak isteyecek. Yooo... Gidemem Balkanlar'a tabii... Hele bugünlerde öyle seyahate falan çıkmam mümkün değil. Ne yapabilirim? Eve döndüğümde... Balkan müziği eşliğinde Balkanlar'la ilgili bir romanın satırları arasında dolaşmak bana ilaç gibi gelecektir. İvo Andriç'in yazdığı Drina Köprüsü adlı kitabının satırları arasında dolaşsam mesela.. Drina Köprüsü'nü hemen bulmalıyım kitaplarımın arasında... Mutlaka... Uyuyamam. Gözümü uyku tutmaz valla!.. Of! Söylemek istemiyorum. Ama söylemeliyim. Bu konserden sonra var ya... Ayrıcaaa... Ben... Ben... Akordeon öğrenmek isteyebilirim... Of! Neden böyle herşeye heves eden biriyim? Bilmiyorum... Şimdi "Gitara heves ettin anca bir parça öğrenebildin. Bağlamayla heves ettin anca bir türkü çalabiliyorsun. Akordeon öğren de, bir ayde mori çal bari!" deyip kıs kıs gülüyorsun bana değil mi? Herşeye hevesim var. Ama yeteneğim yok. Yaradılışım böyle, ne yapabilirim? Olsun.. Akordeonla bir tek "ayde more" çalmaya razıyım. Of! Düşünsene... Kollarıma geçirip akordeonu... Hele bir Bosna sevdalinkası çalabilsem mesela.. Keşke tek şarkı çalabilsem. Of, keşke! İnan bana... Şimdi aklımdan geçirdim ya... Girdim havasına... Heyy! Hayali bile yetti valla:)


Ya, Arsen Lüpen bende durumlar böyleyken böyle:))
İyiki kimse yorum yazmamış bu yazının altına. Doldurdum ben:)

arsené dedi ki...

muammer ketencioglunu hic bilmez miyim ? " ayde mori".. bak ne diyecegim bizim grubun akardeon çalan muzisyene ihtiyaci var madem sizin de ilginiz var yerin şimdiden hazir,kimselere sòz vermeyin..bu arada siz zaten bu işe iyi bir dinleyici olarak,karar vererek zaten başlamissinizn..bu isten kurtulusunuz yok yani artik ona göre:)... ayrica size bir grup onermek istiyorum..mostar sevdah reunion. sanirim mart gib istabulda konser vereck,gidin bence pismn olmazsiniz.. bu arada bu sayfa sizin yorumlarinzla daha bir guzellesti inanin bana..

Hayal Kahvem dedi ki...

Akerdeon mu? Yapmayın Arsen Lüpen, ben mi? Yeteneksizin biriyim.
Gitarda bir tek Romans'ı, bağlamada "şu metris'in önü bir uzun alan"ı zar zor çalıyorum. Kemençe ve akardeonda da keşke bir parça çalabilsem. Nerdee:)) Ama yorum yazarım:) Ancak peşinen söylemeliyim, uzun yorum yazma konusunda şöhret sahibiyim:) Blog sahibinin yazılarından daha uzun olur benim yorumlarım.

Bakınız- Yukarıdaki şekil şekil yorumlar:))